This post is also available in: Français (Franceză)
Informații despre Congresul Nepsis MOREOM, Paris 11-13 mai 2018
Informații și înscrieri">
This post is also available in: Français (Franceză)
Informații despre Congresul Nepsis MOREOM, Paris 11-13 mai 2018
Informații și înscrieriThis post is also available in: Français (Franceză)
Știați despre Nepsis? Aveți ocazia să descoperiți acum! 🙂
Descoperă NepsisCategories: Congres Nepsis MOREOM 2018
This post is also available in: Français (Franceză)
Diac. Adrian Sorin Mihalache, licențiat în matematică (1995) și teologie ortodoxă (2002), e pasionat de cosmologie, neuroștiințe, filosofie și experiențe de formare, în special de convergența acestora cu reflecția teologiei ortodoxe. A urmat programe de master în filozofie, psihologie, fizică teoretică și teologie ortodoxă la Univ. ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și un program de master în medicină psiho-somatică la Univ. de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj. Doctor în filozofie (metafizică și ontologie), cu teza Dimensiunea cosmică a persoanei (îndrumător Acad. Ștefan Afloroaei), și doctorand al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila din București” (neuroștiințe fundamentale), cu teza Neuroștiințele vieții spirituale (îndrumător Prof. dr. Leon Zăgrean). Lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, susține cursuri și seminarii ce vizează dialogul dintre Teologie Ortodoxă, Știință și Filozofie. Este director adjunct al Centrului de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filozofie și Știință (Univ. ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și coordonatorul Centrului de Cercetare în Medicină și Spiritualitate (Spitalului Providența Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei). Este fondatorul publicației online Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science, destinată cercetării de profil și realizator, din 2011, al emisiunii Lumina Celui Nevăzut la Trinitas TV.
Formator acreditat (trainer), susține de 20 ani ateliere de experiențe structurate de învățare, în ultimii 10 ani, cu teme precum Atenția, Voința, Contemplația, Compasiunea, Inteligența Spirituală etc., la confluență dintre spiritualitatea filocaliei creștine, neuroștiințe și psihologia dezvoltării personale.
A publicat peste 250 de studii și articole ce vizează dialogul dintre Teologie, Filozofie și Știință, cele mai multe în rubrica Religie și Știință din săptămânalul Lumina de Duminică al Patriarhiei Române. Cărți de autor: Lumina Celui Nevăzut. O privire teologică în raționalitatea Creației și teoriile științifice recente despre Univers (2016, vol. 1 și 2, 1100 p.), și Ești ceea ce trăiești. Câteva date recente din neuroștiințe și experiențele duhovnicești ale Filocalie (2017, 300 p.).
Căsătorit din 2001, este tată a patru copii și diacon, din 2011 la Biserica ”Sfântul Sava cel Sfințit” din Iași.
Lasă un răspuns